Beauty

Hoe kies je jou perfecte Parfum?

Het is niet altijd even makkelijk de juiste geur te vinden. Er is tegenwoordig zoveel keuze in parfums. Hoe vindt je tussen al die geuren de juiste?

Misschien heb je wat aan deze deze tips?

1 Ga eens na wat voor type jij bent. Ben je een romantisch type of juist sportief? Of misschien zakelijk?

2 Snuffel eens rond en ga eens na wat voor geuren je in huis lekker vindt, en vindt daarmee een match in 1 van de geurnoten. Dus hou je van rozen of koffie, leer, peper, wierrook of juist de geur van de zee? Schrijf dat eens op voor jezelf.

3 En wat voor huidtype ben jij? Omdat geuren op een vette huid juist langer en intenser blijven ruiken, en bij een droge huid juist minder lang en intens. Houdt daar dus rekening mee.

4 En een geur is ook vaak seizoengebonden net als je kleding en make-up. In de zomer houden we vaak van lichte en frisse geuren. En in de winter gaat onze voorkeur uit naar wat warmere noten zoals amber, vanille, hout en specerijen.

5 Kijk ook eens naar de flesjes, welke trekt jou aandacht? B.v welke kleuren? Vaak zijn frisse geuren verpakt in blauwe of groene flacons. En romantische en vrouwelijke geuren in rode en paarse flacons. Ook de vorm zegt veel over de geur, zachte geuren komen vaak in ronde flacons en de meer intense geuren in flacons met meer hoeken.

6 Ga ook eens na welke geuren je allemaal hebt of hebt gehad, en wat voor soort geuren dat zijn. Vaak vindt je op internet dat soort gelijke geuren.

7 Heel belangrijk is ook om een geur echt op je huid te testen, bij iedereen pakt de geur anders uit. Dat ligt aan je huidtype maar ook aan de chemie van je huid of bepaalde voeding, Die tot variaties kan leiden in de manier waarop een parfum bij iemand ruikt. Dus ga vooral op ontdekking en test vooral veel geuren. Vraag anders eerst wat samples aan dan kan je eerst de geur goed testen voordat je hem koopt.

8 Gelegenheid, is de geur voor een feest? Dan mag die best wat zwaarder zijn. Of voor tijdens het werk? Kies dan een wat lichtere geur. Of wil je een verleidelijke geur voor die speciale date? Dan kies je voor zoet en intens.

9 Geuren hangen vaak ook samen met emoties, dus welke geur jij kiest ligt misschien ook wel aan je mood. Net als kleding en make-up. En soms doet een geur je ook aan iets denken een bepaalde persoon of aan een herinnering aan vroeger. Of doet een geur jou denken aan een speciale plaats waar je geweest bent. Een geur kiezen heeft dus met heel veel factoren te maken en is ook heel persoonlijk. Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt. En ik zou dus zeggen ga op onderzoek uit en vindt jou perfecte geur!

 Ik ben zelf een casuelle type en ik hou erg van geurtjes en make- up maar niet teveel en te zwaar. Ik hou van warme geuren zoals wood, vanille, chocolade, maar ik hou ook van hele frisse citrus geuren zoals sinaasappebloesem en appel.

En ik hou ook van aparte geuren, en mannengeurtjes vindt ik ook erg lekker! De ultieme combinatie voor mij? zoet, fris, warm en een tikkeltje anders!

Even wat van mijn favoriete geuren op een rijtje:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *